خواص و مضرات روغن رزماری
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات روغن رزماری را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص روغن رزماری و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های روغن رزماری
روغن رزماری برای پاکسازی و سم زدایی کبد یک گزینه عالی می باشد که باعث تنظیم ترشح صفرا نیز می شود. همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که قادر است سلول های آسیب دیده کبد را ترمیم کند و از رشد و تکثیر سلول های سرطانی در کبد جلوگیری نماید. حتی استنشاق روغن رزماری نیز می تواند تولید و ذخیره صفرا توسط کبد و کیسه صفرا را تنظیم کند و به طور کل باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش شود.
روغن رزماری دارای خواص ضد قارچی و ضد باکترییایی بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. برای سم زدایی و پاکسازی سیستم لنفاوی می توانید نواحی غدد لنفاوی را با روغن رزماری ماساژ دهید. همچنین این کار باعث می شود که رادیکال های آزاد و فعالیت های آن ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کندو بدن شما در برابر بیماری هایی نظیر سرطان مقاوم شود.
روغن رزماری دارای خواص دیورتیک یا همان ادرارآور می باشد که باعث می شود مایعات اضافی بدن دفع شود و این موضوع به درمان و رفع ورم، پف دور چشم و ادما در ناحیه پا بسیار کمک می کند. برای استفاده از این خاصیت کافیست روغن رزماری را با مقداری روغن حامل دلخواه مانند روغن نارگیل رقیق کرده و به آب حمام اضافه کنید.
روغن رزماری دارای خواص بسیاری می باشد که یکی از آن ها افزایش توانایی شناختی مغز را در پی دارد باعث می شود حافظه و تمرکز به میزان چشمگیری بهبود یابد و حی می تواند خستگی های ناشی از مشغله های فکری را کاهش دهد همچنین فعالیت سیستم عصبی را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. برای داشتن تمرکز بیشتر و بهبود یادگیری می توانید چند قطره روغن رزماری استنشاق کرده یا آن را به دستگاه بخور منزل اضافه کنید.
خاصیت ضد التهابی روغن رزماری به کاهش علائم اگزما از جمله التهاب و قرمزی ناشی از اگزما، پسوریازیس و درماتیت کمک می کند. شما می توانید 6 قطره روغن رزماری را با 2 قاشق غذاخوری شی باتر مخلوط کرده و روی نواحی آسیب دیده اعمال کنید.
برای درمان سوء هاضمه و مشکلات گوارشی راهکارهای خانگی بسیاری وجود دارد اما روغن رزماری نیز در این گروه جایگاه ویژه ای دارد زیرا باعث تنظیم تولید صفرا می شود که در نتیجه فرایند گوارش را بهبود می بخشد.
اگر برای ماساژ مانده اید که چه روغنی را انتخاب کنید بدون شک اولین پیشنهاد به شما روغن رزماری خواهد بود زیرا گردش خون را افزایش داده و باعث جذب هر چه بیشت مواد مغذی در بدن می شود. همچنین اگر دچار گرفتگی های معده، نفخ، یبوست یا باد معده هستید چند قطره روغن رزماری به کف پاهای خود بمالید و ماساژ دهید خواهید دید که خیلی زود مشکل شما رفع می شود.
در سرماخوردگی ها معمولا دچار احتقان و گرفتگی گلو می شویم اما رایحه روغن رزماری می تواند این حالت را بهبود ببخشد و به درمان آلرژی، گلو درد، آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می کند. خلط گلو یکی دیگر از مشکلات سرماخوردگی است که اگر می خواهید ان را خارج کنید کافی است اندکی روغن رزماری به کف دست مالیده و جلوی بینی و دهان خود بگیرید و چند دقیقه منتظر بمانید تا خلط دفع شود. برای تسکین علائم آسم، برونشیت، سینوزیت و گرفتگی بینی نیز می توانید از روغن رزماری استفاده نمایید تنها کافیست چند قطره روغن رزماری را به دستگاه بخور خود اضافه کنید.
روغن رزماری دارای موایدی به نام اسید کارنوزول و اسید بتولینیک است که خاصیت اثر ضد افسردگی دارد. اگر این عطر را استنشاق کنید و یا بدن خود را با آن ماساژ دهید خلق و خوی شما را بهبود می بخشد و علائم افسردگی را نیز درمان می کند.
روغن رزماری همان طور که گفته شد دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی می باشد که می توان برای پیشگیری و درمان عفونت های تنفسی از ان استفاده کرد همچنین بیمارانی که دارای مشکلات آسم و برونشیت هستند می توانند از این روغن به دلیل دارا بودن خواص ضد اسپاسم استفاده کنند. خاصیت ضد باکترییایی نیزمانع از بروز مشکلات دهان و دندان از جمله حفره های دندان، عفونت لثه، پلاک دندان و بوی بد دهان جلوگیری کرده و به درمان آن کمک می کند. از دهانشویه روغن رزماری می توانید برای حفظ سلامت و درمان عفونت دهان و دندانی استفاده نمایید.
روغن رزماری دارای خاصیت ضد التهابی می باشد که در نتیجه برای حفظ سلامت پروستات در مردان بسیارمفید است. کافیست 2 قطره روغن رزماری را با 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کرده و آن را به قسمت زیر بیضه ماساژ دهید.
عوارض و زیان های روغن رزماری
قبل از اینکه از روغن رزماری به صورت گسترده استفاده نمایید بهتر است روی پوست و مو تست حساسیت انجام دهید. برای تست مقداری روغن رزماری رقیق شده روی قسمتی از مچ دست بمالید و بعد از یک ساعت اگر علائم حساسیت مشاهده نکردید از آن استفاده کنید.
منبع : parsisara.com
طرز تهیه سالاد یونانی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی یونانی می توانید برای ۴ نفر سالاد یونانی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری سالاد یونانی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دستور تهیه سالاد یونانی
برای تهیه سالاد یونانی اصل ابتدا خیارها را می شوییم و روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و با چاقو به صورت حلقه حلقه خرد می کنیم و در ظرف سالاد مورد نظر می ریزیم و گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم و به صورت ورقه ورقه هایی 1 سانت برش می زنیم
و هر حلقه را خرد می کنیم و داخل ظرف سالاد می ریزیم.پیاز قرمز که بهتر است کوچک باشد را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه حلقه ای برش می زنیم و به مواد سالاد اضافه می کنیم. سپس فلفل دلمه ای را می شوییم
و (اگر رنگ فلفل دلمه ای نارنجی یا زرد باشد زیبایی سالاد را بیشتر می کند) هسته های آن را بیرون می ریزیم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و به مواد می افزاییم.هسته های زیتون سیاه را بیرون می آوریم
و آن ها را نصف می کنیم و روی سالاد می ریزیم و آبلیمو،روغن زیتون،سرکه بالزامیک و کمی نمک را داخل کاسه ای می ریزیم و با هم مخلوط می کنیم و طعم ان را می چشیم واگر نیاز به افزودن چیزی مجددا بود به آن اضافه می کنیم و در نهایت روی مواد سالاد می ریزیم
و سالاد را زیر و رو می کنیم تا طعم دهنده ها به همه نقاط مواد سالاد برسد و پنیر فتا را نیز خرد می کنیم و داخل سالاد می ریزیم و مخلوط می کنیم و روی سالاد سلفون می کشیم و 30 دقیقه داخل یخچال می گذاریم تا خنک شود و نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com
طرز تهیه راتاتویی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی فرانسوی می توانید برای ۴ نفر راتاتویی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری راتاتویی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت راتاتویی
برای تهیه راتاتویی فرانسوی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و داخل سینی می چینیم و کمی نمک روی آن ها می پاشیم و اجازه می دهیم تا 30 دقیقه همین طور بمانند تا تلخی آن ها از بین برود.
بعد پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن زیتون می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود
و سیر ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و می گذاریم تا کمی طلایی شوند.فلفل دلمه ای را می شوییم و هسته های آن را بیرون می ریزیم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و زمانیکه سیرها و پیازها طلایی شدند به تابه اضافه می کنیم
و تفت می دهیم تا کمی نرم شوند و همگی مواد داخل تابه را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و مجددا تابه را روی حرارت کم می گذاریم و کمی روغن زیتون داخل آن می ریزیم و بادمجان ها را با دستمال تمیز یا دستمال کاغذی خشک می کنیم
و به صورت مکعبی خرد می کنیم و کم کم داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و به بادمجان ها اضافه می کینم و ترکیب پیاز داغ و سیر داغ و فلفل های تفت داده را نیز داخل تایه می ریزیم
و همگی مواد را تفت می دهیم و پودر آویشن و کمی نمک،فلفل سیاه روی مواد می ریزیم و خوب آن ها را مخلوط می کنیم. سپس در تابه ای کوچک یا شیرجوش نصف قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
و رب گوجه فرنگی را داخل آن می ریزیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و تیره تر شود و نصف لیوان آب روی رب گوجه فرنگی می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم و خوب هم می زنیم تا رب در آب حل شود
و به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا مواد کاملا پخته شوند و آب غذا نیز کاملا تبخیر شود و آن وقت تخم مرغ ها را ابتدا در پیاله ای می شکنیم اگر سالم بودند داخل تابه می ریزیم و می گذاریم تا بپزند
و (می توانید تخم مرغ ها را حذف کنید و مواد را در ظرف پیرکس بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید و داخل فر قرار دهید تا پنیرها آب شوند و طلایی و راتاتویی را از داخل فر بیرون بیاورید و نوش جان کنید)در ظرف مورد نظر می ریزیم و نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com
طرز تهیه کله جوش
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای ۴ نفر کله جوش تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری کله جوش تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دستور پخت کله جوش
برای تهیه کله جوش اصفهانی ابتدا گوشت چرخ کرده را در کاسه ای می ریزیم و زردچوبه و فلفل سیاه و کمی نمک روی آن می پاشیم و خوب ورز می دهیم و به صورت کوفته قلقلی آن ها را با کف دست ها شکل می دهیم و در تابه ای کمی روغن می ریزیم
و روی حرارت کم قرار می دهیم تا داغ شود و گوشت های دایره شکل را داخل تابه می چینیم و اجازه می دهیم تا خودشان را بگیرند و بعد آن ها را با قاشق می چرخانیم تا همه نقاط گوشت ها سرخ شود و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم.
سپس پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و در تابه ای روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و مغز گردو ها را با چاقو خرد می کنیم
و به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا گردوها نیز نرم شوند و تابه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم. قابلمه ای که برای تهیه کله جوش تدارک دیده ایم را روی حرارت می گذاریم و 5 لیوان آب داخل آن می ریزیم
و آرد را کم کم اضافه می کنیم و هم می زنیم تا آرد در آب کاملا حل شود و حرارت را زیاد می کنیم و اجازه می دهیم تا زودتر آب به جوش بیاید و کمی زردچوبه و فلفل سیاه و کشک به آن می افزاییم و با هم مخلوط می کنیم تا کشک در آب کاملا حل شود.
پس از گذشت 10 دقیقه از اضافه کردن کشک به آب در حال جوشیدن ترکیب پیاز و گردو را نیز اضافه می کنیم و گوشت های سرخ شده را نیز آرام داخل قابلمه قرار می دهیم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا کله جوش قوام یابد.
زمانیکه کله جوش جاافتاد نعناع خشک را اضافه می کنیم و 10 دقیقه بعد قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کله جوش را در کاسه ای می ریزیم و با نعناع داغ و گردو تزئین می کنیم و با نان نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com
عکس کودکی سروش صحت
سروش صحت بازیگرو کارگردان باتجربه و موفق سینما و تلویزیون عکسی از دوران کودکی اش را منتشر کرد ، برای مشاهده این تصویر در ادامه با مجله تفریحی همراه باشید.
سروش صحت در دوران کودکی
سروش صحت با انتشار تصویر بالا نوشت : با خشایار سال ۱۳۵۸
منبع : parsisara.com