خواص و مضرات جوز هندی
خواص و مضرات جوز هندی
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات جوز هندی را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص جوز هندی و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های جوز هندی
پاک سازی کبد
جوز هندی به عنوان یکی از مواد طبیعی سمزدا میباشد که میتواند نمک های اضافه و سموم را از کبد پاکسازی کرده و از بروز مشکلات کبدی جلوگیری کند.
خواص ضد سرطان
به نظر میرسد جوز هندی به دلیل خواص آنتیاکسیدانی قوی که دارد میتواند با رادیکالهای آزاد موجود در بدن مبارزه کرده و از رشد و تکثیر سلولهای سرطانی جلوگیری کند. روغن جوز هندی خطر بروز سرطان کولون را کاهش میدهد، البته باید خاطر نشان کرد که تحقیقات در این زمینه بهصورت کامل انجام نشده است.
قوای جنسی مردان
از زمانهای گذشته جوز هندی برای درمان اختلالات جنسی مردان ازجمله اختلالات نعوظ استفاده میشده است.
تسکین دهنده درد
بسیاری از مطالعات نشان می دهد جوز هندی به دلیل داشتن خواص آنتیاکسیدانی و ضد التهابی فراوان میتواند از دردهای ناشی از آسیبهای مختلف مانند زخم ها و سردردها جلوگیری کند.
بهبود گوارش
جوز هندی به دلیل داشتن فیبر فراوان حرکات روده را تنظیم کرده و از مشکلات روده مانند یبوست پیشگیری می کند. جوز هندی با افزایش ترشح آنزیمهای گوارشی میتواند به سلامت دستگاه گوارش کمک کند و برای رفع بیماری اسهال، نفخ و تهوع مؤثر است.
لاغری و کاهش وزن
فیبر موجود در جوز هندی باعث بهبود هضم و بهبود سلامت دستگاه گوارش شده و با پر کردن حجم معده به کاهش اشتها کمک میکند که این امر میتواند به لاغری کمک کند.
کاهش کلسترول خون
برخی تحقیقات نشان می دهد جوز هندی به دلیل داشتن منگنز می تواند یک کاتالیزور طبیعی باشد و با تجزیه کلسترول به کاهش چربی خون و سلامت قلب کمک کند.
درمان بی خوابی
جوز هندی میتواند به راحتی تنش های روحی را کاهش دهد و با از بین بردن فشار روانی کیفیت خواب را بهبود بخشیده و بیخوابی را درمان کند. برای درمان بیخوابی شما میتوانید مقداری پودر جوز هندی را به یک لیوان شیر گرم اضافه کرده و قبل از خواب میل کنید.
کاهش فشار خون
در جوز هندی پتاسیم به مقدار فراوان وجود دارد که به آرامسازی عروق خونی و گردش خون کمک کرده و فشارخون بالا را کاهش میدهد.
سلامت دهان و دندان
جوز هندی برای سلامت دهان و دندان بسیار مفید می باشد چرا که دارای خاصیت ضد باکتری بوده و میتواند مشکلات مختلف دهانی مانند حفرههای دهان، خونریزی لثه، دندان درد و غیره را درمان کند.
عوارض و زیان های جوز هندی
عوارض مصرف زیاد
جوز هندی به مقدار کم قابلاستفاده میباشد چرا که مصرف روزانه بیش از صد و بیست میلی گرم این ادویه در درازمدت میتواند باعث ایجاد سرگیجه، توهم و آشفتگی شود و به دلیل ایجاد حالت روانگردان برخی افراد گرایش زیادی به مصرف آن دارند.