دریای شب

بهترین مطالب سرگرمی جذاب و دوست داشتنی

دریای شب

بهترین مطالب سرگرمی جذاب و دوست داشتنی

خواص و مضرات روغن رزماری

خواص و مضرات روغن رزماری

خواص و مضرات روغن رزماری , عوارض و زیان های روغن رزماری , فواید و خاصیت های روغن رزماری , o hw v yk vclhvd

خواص و مضرات روغن رزماری

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات روغن رزماری را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص روغن رزماری و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های روغن رزماری

سلامت کبد

روغن رزماری برای پاکسازی و سم زدایی کبد یک گزینه عالی می باشد که باعث تنظیم ترشح صفرا نیز می شود. همچنین دارای خاصیت آنتی اکسیدانی می باشد که قادر است سلول های آسیب دیده کبد را ترمیم کند و از رشد و تکثیر سلول های سرطانی در کبد جلوگیری نماید. حتی استنشاق روغن رزماری نیز می تواند تولید و ذخیره صفرا توسط کبد و کیسه صفرا را تنظیم کند و به طور کل باعث بهبود عملکرد سیستم گوارش شود.

تقویت سیستم ایمنی

روغن رزماری دارای خواص ضد قارچی و ضد باکترییایی بوده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. برای سم زدایی و پاکسازی سیستم لنفاوی می توانید نواحی غدد لنفاوی را با روغن رزماری ماساژ دهید. همچنین این کار باعث می شود که رادیکال های آزاد و فعالیت های آن ها به میزان چشمگیری کاهش پیدا کندو بدن شما در برابر بیماری هایی نظیر سرطان مقاوم شود.

رفع پف دور چشم

روغن رزماری دارای خواص دیورتیک یا همان ادرارآور می باشد که باعث می شود مایعات اضافی بدن دفع شود و این موضوع به درمان و رفع ورم، پف دور چشم و ادما در ناحیه پا بسیار کمک می کند. برای استفاده از این خاصیت کافیست روغن رزماری را با مقداری روغن حامل دلخواه مانند روغن نارگیل رقیق کرده و به آب حمام اضافه کنید.

کاهش خطر آلزایمر

روغن رزماری دارای خواص بسیاری می باشد که یکی از آن ها افزایش توانایی شناختی مغز را در پی دارد باعث می شود حافظه و تمرکز به میزان چشمگیری بهبود یابد و حی می تواند خستگی های ناشی از مشغله های فکری را کاهش دهد همچنین فعالیت سیستم عصبی را افزایش داده و خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد. برای داشتن تمرکز بیشتر و بهبود یادگیری می توانید چند قطره روغن رزماری استنشاق کرده یا آن را به دستگاه بخور منزل اضافه کنید.

درمان اگزما و پسوریازیس

خاصیت ضد التهابی روغن رزماری به کاهش علائم اگزما از جمله التهاب و قرمزی ناشی از اگزما، پسوریازیس و درماتیت کمک می کند. شما می توانید 6 قطره روغن رزماری را با 2 قاشق غذاخوری شی باتر مخلوط کرده و روی نواحی آسیب دیده اعمال کنید.

بهبود گوارش

برای درمان سوء هاضمه و مشکلات گوارشی راهکارهای خانگی بسیاری وجود دارد اما روغن رزماری نیز در این گروه جایگاه ویژه ای دارد زیرا باعث تنظیم تولید صفرا می شود که در نتیجه فرایند گوارش را بهبود می بخشد.

مناسب برای ماساژ

اگر برای ماساژ مانده اید که چه روغنی را انتخاب کنید بدون شک اولین پیشنهاد به شما روغن رزماری خواهد بود زیرا گردش خون را افزایش داده و باعث جذب هر چه بیشت مواد مغذی در بدن می شود. همچنین اگر دچار گرفتگی های معده، نفخ، یبوست یا باد معده هستید چند قطره روغن رزماری به کف پاهای خود بمالید و ماساژ دهید خواهید دید که خیلی زود مشکل شما رفع می شود.

درمان سرماخوردگی و آنفلوآنزا

در سرماخوردگی ها معمولا دچار احتقان و گرفتگی گلو می شویم اما رایحه روغن رزماری می تواند این حالت را بهبود ببخشد و به درمان آلرژی، گلو درد، آنفلوآنزا و سرماخوردگی کمک می کند. خلط گلو یکی دیگر از مشکلات سرماخوردگی است که اگر می خواهید ان را خارج کنید کافی است اندکی روغن رزماری به کف دست مالیده و جلوی بینی و دهان خود بگیرید و چند دقیقه منتظر بمانید تا خلط دفع شود. برای تسکین علائم آسم، برونشیت، سینوزیت و گرفتگی بینی نیز می توانید از روغن رزماری استفاده نمایید تنها کافیست چند قطره روغن رزماری را به دستگاه بخور خود اضافه کنید.

ضد افسردگی

روغن رزماری دارای موایدی به نام اسید کارنوزول و اسید بتولینیک است که خاصیت اثر ضد افسردگی دارد. اگر این عطر را استنشاق کنید و یا بدن خود را با آن ماساژ دهید خلق و خوی شما را بهبود می بخشد و علائم افسردگی را نیز درمان می کند.

سلامت دهان و دندان

روغن رزماری همان طور که گفته شد دارای خاصیت ضد عفونی کننده قوی می باشد که می توان برای پیشگیری و درمان عفونت های تنفسی از ان استفاده کرد همچنین بیمارانی که دارای مشکلات آسم و برونشیت هستند می توانند از این روغن به دلیل دارا بودن خواص ضد اسپاسم استفاده کنند. خاصیت ضد باکترییایی نیزمانع از بروز مشکلات دهان و دندان از جمله حفره های دندان، عفونت لثه، پلاک دندان و بوی بد دهان جلوگیری کرده و به درمان آن کمک می کند. از دهانشویه روغن رزماری می توانید برای حفظ سلامت و درمان عفونت دهان و دندانی استفاده نمایید.

سلامت پروستات

روغن رزماری دارای خاصیت ضد التهابی می باشد که در نتیجه برای حفظ سلامت پروستات در مردان بسیارمفید است. کافیست 2 قطره روغن رزماری را با 1 قاشق چایخوری روغن نارگیل یا روغن زیتون مخلوط کرده و آن را به قسمت زیر بیضه ماساژ دهید.

عوارض و زیان های روغن رزماری

حساسیت پوستی

قبل از اینکه از روغن رزماری به صورت گسترده استفاده نمایید بهتر است روی پوست و مو تست حساسیت انجام دهید. برای تست مقداری روغن رزماری رقیق شده روی قسمتی از مچ دست بمالید و بعد از یک ساعت اگر علائم حساسیت مشاهده نکردید از آن استفاده کنید.

منبع : parsisara.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد