طرز تهیه راتاتویی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی فرانسوی می توانید برای ۴ نفر راتاتویی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری راتاتویی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت راتاتویی
برای تهیه راتاتویی فرانسوی ابتدا بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و از وسط نصف می کنیم و داخل سینی می چینیم و کمی نمک روی آن ها می پاشیم و اجازه می دهیم تا 30 دقیقه همین طور بمانند تا تلخی آن ها از بین برود.
بعد پیاز و سیرها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به صورت نگینی ریز خرد می کنیم و در تابه ای کمی روغن زیتون می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا کمی داغ شود و پیازها را داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شود
و سیر ها را اضافه می کنیم و تفت می دهیم و می گذاریم تا کمی طلایی شوند.فلفل دلمه ای را می شوییم و هسته های آن را بیرون می ریزیم و روی تخته آشپزخانه نگینی ریز خرد می کنیم و زمانیکه سیرها و پیازها طلایی شدند به تابه اضافه می کنیم
و تفت می دهیم تا کمی نرم شوند و همگی مواد داخل تابه را در بشقابی می ریزیم و کنار می گذاریم و مجددا تابه را روی حرارت کم می گذاریم و کمی روغن زیتون داخل آن می ریزیم و بادمجان ها را با دستمال تمیز یا دستمال کاغذی خشک می کنیم
و به صورت مکعبی خرد می کنیم و کم کم داخل تابه می ریزیم و تفت می دهیم و گوجه فرنگی ها را نیز می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و به بادمجان ها اضافه می کینم و ترکیب پیاز داغ و سیر داغ و فلفل های تفت داده را نیز داخل تایه می ریزیم
و همگی مواد را تفت می دهیم و پودر آویشن و کمی نمک،فلفل سیاه روی مواد می ریزیم و خوب آن ها را مخلوط می کنیم. سپس در تابه ای کوچک یا شیرجوش نصف قاشق روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم قرار می دهیم
و رب گوجه فرنگی را داخل آن می ریزیم و به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا بوی خامی آن از بین برود و تیره تر شود و نصف لیوان آب روی رب گوجه فرنگی می ریزیم و حرارت را خاموش می کنیم و خوب هم می زنیم تا رب در آب حل شود
و به مواد داخل تابه اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا مواد کاملا پخته شوند و آب غذا نیز کاملا تبخیر شود و آن وقت تخم مرغ ها را ابتدا در پیاله ای می شکنیم اگر سالم بودند داخل تابه می ریزیم و می گذاریم تا بپزند
و (می توانید تخم مرغ ها را حذف کنید و مواد را در ظرف پیرکس بریزید و روی آن را با پنیر پیتزا بپوشانید و داخل فر قرار دهید تا پنیرها آب شوند و طلایی و راتاتویی را از داخل فر بیرون بیاورید و نوش جان کنید)در ظرف مورد نظر می ریزیم و نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com