خواص و مضرات روغن آرگان
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات روغن آرگان را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص روغن آرگان و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های روغن آرگان
وجود آنتیاکسیدان و ویتامین ای موجود در روغن آرگان برای درمان سریع زخمها و بریدگیها مفید می باشد. میتوان از این روغن برای بهرهمند شدن از این خواص استفاده کرد.
وجود ویتامین ای موجود در روغنهای آرگان باعث تقویت فولیکول مو شده و باعث افزایش رشد موها می شود.
اگر میخواهید از ریزش مو پیشگیری کنید و موی سر خود را تقویت کنید میتوانید از روغن آرگان استفاده کنید. برای این امر چند قطره روغن آرگان را به شکل حرکت دایرهای بر روی پوست سر خود ماساژ دهید و پس از گذشت پانزده دقیقه موهای خود را با آب و شامپو بشویید. این روش را میتوانید سه بار در هفته انجام دهید تا نتیجه را مشاهده کنید.
روغن آرگان بهعنوان یک نرمکننده طبیعی مو بوده که میتواند برای درمان طبیعی موخوره نیز استفاده شود. وجود هوای سرد باعث ایجاد خشکی و ترکخوردگی لبها می شود.
روغن آرگان به دلیل خواصی که دارد میتواند مرطوب کننده عالی برای لب ها باشد و خشکی لب را درمان کند.
ویتامین ای و اسیدهای چرب موجود در این روغن برای کسانی که دارای پوست خشک هستند و از بیماری اگزما رنج میبرند بسیار مفید می باشد. شما میتوانید مقدار کمی روغن آرگان را بر روی پوست سر خود مالیده و به آرامی ماساژ دهید هر روز این کار را تکرار کنید تا نتیجه آن را مشاهده کنید.
روغن آرگان بهعنوان یک ماده طبیعی برای ناخنهای شکسته میباشد. روغن آرگان باعث تقویت ناخنها شده و رشد ناخنها را به دنبال دارد. علاوه بر این موارد این روغن از باکتریها و عفونتهای قارچی بر روی ناخن پیشگیری می کند. هر شب قبل خواب چند قطره روغن آرگان را بر روی ناخنها بمالید.
زنان مراکشی از زمانهای قدیم از این روغن برای محافظت پوست خود در برابر نور خورشید استفاده میکردند که خاصیت این روغن با نتایج مطالعهای که در سال 2013 انجام شده تایید شده است.
روغن آرگان یک روش بسیار طبیعی برای تقویت ریش و سبیل ها بوده و دارای خاصیت نرم کنندگی و حالت دهنده ریش و مو می باشد. این روغن میتواند برای افزایش رشد و پرپشت کردن ریش و سبیل استفاده شود.
عوارض و زیان های روغن آرگان
استفاده از روغن آرگان ممکن است باعث ناراحتیهای پوستی از جمله جوش و آکنه شود.
منبع : parsisara.comخواص و مضرات گندم
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات گندم را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص گندم و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های گندم
جوانه گندم به دلیل داشتن فیبر و آنتیاکسیدان فراوان به سمزدایی کبد کمک میکند. میدانید که کبد یکی از بزرگترین اندامهای داخلی در بدن بوده و برای اینکه سالم باقی بماند باید سموم بهصورت منظم از بدن خارج شود.
ویتامین ای، روی و سلنیوم موجود در گندم باعث تغذیه مناسب پوست شده و با جلوگیری از آسیب نور خورشید میتواند به سلامت پوست کمک کند. فیبر موجود در جوانه گندم باعث بهبود سیستم گوارش شده که میتواند سموم را از بدن خارج کند این روند به نوبه خود باعث جوانسازی پوست می شود.
گندم سرشار از فیبر نامحلول میباشد که میتواند سبب نرم و راحت بودن حرکات روده شود و همچنین ترشح اسیدهای صفراوی را کم می کند. اسیدهای صفراوی یکی از علتهای اصلی تشکیل سنگ کیسه صفرا می باشد. در نظرسنجی که توسط مجله آمریکایی گاسترواندرولوژی انجام شده است ثابت کرد که نان و غلات به جلوگیری از تشکیل سنگهای صفراوی کمک میکند.
ویتامین ای، روی و نیاسین موجود در گندم باعث کاهش خطر تباهی لکه زرد و بیماری آبمروارید میشود لوتئین موجود در گندم تصفیه نشده باعث بهبود سلامت چشم میشود.
مصرف فراوان گندم تصفیه نشده به دلیل داشتن فیبر و پروتئین فراوان در رژیم غذایی زنان یائسه بسیار مفید میباشد. این محصول میتواند به مدیریت وزن، تعادل هورمونی و تسکین علائم قبل از یائسگی کمک کند.
گندم یک ماده غذایی کامل بوده که برای کنترل وزن طبیعی بسیار مفید می باشد. این توانایی در میان زنان بیشتر قابل مشاهده است. زنانی که در طول دوره های طولانی از فرآورده های گندم استفاده می کنند وزن خود را به میزان بیشتری از دست میدهند. مجله آمریکایی تغذیه بالینی از طریق تبلیغاتی که انجام داده است نشان داد که گندم کامل به جای فرم تصفیهشده آن انتخاب مناسبی برای رژیم غذایی افراد چاق می باشد.
گندم باعث افزایش سطح انرژی در زنان میشود. مطالعه صورت گرفته نشان میدهد که افزایش مصرف غلات کامل باعث بیشتر شدن سطح انرژی زنان شده و جلوگیری از افزایش وزن و دیابت نوع دو را به دنبال دارد. این مطالعه همچنین نشان میدهد زنانی که غلات کامل را به میزان بیشتری مصرف میکنند رژیم سالم تری دارند و میتوانند میوهها و سبزیجات را نیز به میزان زیادی مصرف کنند. محصولات تهیهشده از آرد دارای فولات و ویتامین ب میباشد که میتواند به کاهش مشکلات بارداری و شیردهی کمک کند.
گندم سرشار از منیزیم بوده که برای بیش از سیصد آنزیم به عنوان یک کوفاکتور عمل می کند. این آنزیم باعث میشود تا بدن به شکل مناسبی انسولین و گلوکز را ترشح کند. مطالعه انجامشده که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی چاپ شده است مصرف منظم غلات را باعث یک کنترل طبیعی قند خون در سطح سالم میداند. افرادی که از بیماری دیابت رنج میبرند میتوانند سطح قند خون را با جایگزینی برنج با گندم در رژیم غذایی خود کنترل کنند.
سبوس به دلیل داشتن فیبر فراوان میتواند برای سلامت روده بسیار مؤثر باشد. این ماده کمک میکند تا باکتری خوب در دستگاه گوارش افزایش پیدا کرده و هضم بهبود پیدا کند. همچنین جذب مواد مغذی در بدن را افزایش می دهد، بلغور شکل دیگری از این دانه می باشد که یک منبع عالی از نشاسته مقاوم است این نوع نشاسته در روده کوچک هضم نمیشود و به همین دلیل به غذایی برای فلور روده تبدیل می شود.
بتائین موجود در گندم از التهاب مزمن که یکی از عوامل اصلی در ایجاد بیماریها و دردها میباشد پیشگیری می کند. املاح ضد التهابی آن خطر بیماریهای دیگر مانند پوکی استخوان ، بیماری های قلبی ، زوال عقل و دیابت نوع دوم را کاهش می دهد.
عوارض و زیان های گندم
گندم دارای پروتئین گلوتن است که مصرف زیاد آن در افراد باعث حساسیت می شود و ممکن است یک پاسخ ایمنی مضر ایجاد کند که از علائم بیماری سلیاک است.
منبع : parsisara.comخواص و مضرات لوبیا سفید
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات لوبیا سفید را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص لوبیا سفید و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های لوبیا سفید
کلسیم، آهن، منیزیم و منگنز موجود در لوبیا سفید باعث تقویت دندانها شده و میتواند از عفونت دندانها جلوگیری کند.
آهن و فولات موجود در لوبیا سفید با افزایش تولید گلبولهای قرمز به درمان کمخونی کمک میکند. اگر میخواهید کمخونی را درمان کنید می توانید از لوبیا سفید بهره بگیرید.
لوبیا سفید به دلیل داشتن مس، احتمال پیری زودرس را کاهش داده و با افزایش کلاژن پوست باعث کاهش چینوچروک پوست شده و به جوانسازی پوست کمک می کند.
فولات موجود در لوبیای سفید سطح هوموسیستئین خون را کاهش داده و از ابتلا به بیماریهای قلبی پیشگیری می کند. منیزیم موجود در لوبیا سفید تنش و استرس رگهای خونی را بهبود بخشیده و با کاهش فشارخون خطر ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی و سکته قلبی را کاهش می دهد.
لوبیا سفید بهعنوان یکی از حبوبات کم کالری بوده که با داشتن فیبر بالا باعث کاهش اشتها شده و با جلوگیری از پرخوری به کاهش وزن کمک می کند.
منگنز موجود در لوبیا سفید و همچنین آنتیاکسیدانهای موجود در آن تأثیر رادیکالهای آزاد بدن را کاهش داده و خطر ابتلا به سرطان را از بین میبرد.
آهن و مس موجود در لوبیا سفید باعث تقویت فولیکول های مو شده و با جلوگیری از ریزش مو افزایش رشد مو را به دنبال دارد.
فیبر موجود در لوبیا سفید به بهبود حرکات روده کمک کرده و خطر ابتلا به بیماری یبوست را کاهش می دهد.
فولات و آهن موجود در لوبیا سفید احتمال ابتلا به کمخونی در نوزادان و کودکان را کاهش میدهد. لوبیا سفید دارای مقادیر زیادی از ویتامین، مواد معدنی و پروتئین است که به رشد نوزادان کمک میکند. فیبر موجود در لوبیا سفید احتمال ابتلا نوزادان و کودکان را به یبوست کاهش می دهد.
در لوبیا سفید فیبر به فراوانی وجود دارد که باعث تثبیت سطح قند خون شده و انسولین را بهبود میبخشد و احتمال ابتلا به دیابت نوع دو را کاهش میدهد. لوبیا سفید به دلیل شاخص گلیسمی پایینی که دارد به کاهش قند خون افراد دیابتی کمک کرده و علائم بیماری را کاهش می دهد.
فیبر موجود در لوبیا سفید باعث کاهش تری گلیسیرید و کلسترول بالای خون شده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد.
عوارض و زیان های لوبیا سفید
زیادهروی در مصرف لوبیا سفید به دلیل فیبر فراوانی که دارد باعث گرفتگی و نفخ شکم شده و اسهال و یبوست را به دنبال دارد.
منبع : parsisara.comطرز تهیه ارومیه خورش
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی ارومیه ای می توانید برای ۴ نفر ارومیه خورش تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری ارومیه خورش تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت ارومیه خورش
برای تهیه ارومیه خورش مجلسی ابتدا لوبیا چیتی را داخل کاسه ای می ریزیم و تا سطح روی لوبیاها آب می ریزیم و به مدت 6 ساعت اجازه می دهیم تا خیس بخورند و در این مدت 2 الی 3 مرتبه آب آن را تعویض می کنیم تا نفخ لوبیاها از بین برود.
بعدگوشت را روی تخته آشپزخانه قرار می دهیم و به صورت مکعب های در 2 الی 3 سانت خرد می کنیم و کنار می گذاریم. پیاز را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه نگینی خرد می کنیم و قابلمه ای را روی حرارت ملایم می گذاریم
و روغن داخل قابلمه می ریزیم و کمی که گرم شد پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و گوشت های خرد شده را نیز به پیاز اضافه می کنیم و تفت می دهیم تا رنگ گوشت کاملا تغییر کند و آب داخل کاسه لوبیا را بیرون می ریزیم
و لوبیا ها را داخل آبکش می ریزیم و می شوییم و داخل قابلمه می ریزیم و همگی مواد را تفت می دهیم و 5 لیوان آب روی مواد خورشت می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم به مدت 1 الی 1:30 دیگر گوشت و لوبیا ها خوب پخته شوند.
سپس لوبیا و گوشت را تست می کنیم و اگر نرم و پخته بودند،در تابه ای کوچک 1 قاشق غذاخوری روغن می ریزیم و روی حرارت بسیار ملایم تابه را می گذاریم و رب گوجه فرنگی را داخل تابه به مدت 1 دقیقه تفت می دهیم تا هم بوی خامی رب گرفته شود
و هم رب پر رنگتری داشته باشیم و تابه را از روی شعله بر می داریم و کمی نمک و فلفل سیاه به رب گوجه فرنگی اضافه می کنیم و داخل خورشت می ریزیم و زعفران دم کرده و غوره را نیز به خورشت می افزاییم و اجازه می دهیم تا خورشت کاملا قوام یابد.
(اگر مزه ترش خورشت کم بود می توانید کمی آبغوره به آن اضافه کنید)سیب زمینی ها و بادمجان ها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه به هر مدلی که تمایل دارید خرد می کنیم و در تابه ی روغن می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم تا به مرور زمان روغن داغ شود
و سیب زمینی ها را داخل تابه می ریزیم و سرخ می کنیم و بعد بادمجان ها را داخل تابه سرخ می کنیم.پس از آنکه ارومیه خورش جاافتاد از روی حرارت قابلمه را بر می داریم و در ظرف می ریزیم و با بادمجان و سیب زمینی های سرخ شده روی ان را تزئین می کنیم و با پلو زعفرانی نوش جان کنید.
منبع : parsisara.comطرز تهیه برنج زعفرانی
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی سنتی می توانید برای ۴ نفر برنج زعفرانی تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری برنج زعفرانی تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای ۴ نفر
دستور پخت برنج زعفرانی
برای تهیه برنج زعفرانی قالبی ابتدا برنج را در کاسه ای بزرگ می ریزیم و تا روی برنج ها آب و کمی نمک می ریزیم و 30 دقیقه اجازه می دهیم تا برنج خیس بخورد.سپس برنج را می شوییم و داخل قابلمه نچسب می ریزیم
و تا 1 بند انگشت روی سطح برنج آب داخل قابلمه می ریزیم و 2 قاشق غذاخوری روغن و کمی نمک و 2الی 3 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده داخل قابلمه می ریزیم و کاملا برنج و روغن زعفران و نمک را خوب مخلوط می کنیم و قابلمه را روی حرارت زیاد می گذاریم
تا آب داخل قابلمه جوش بیاید و مواد جذب برنج شود.زمانیکه آب در حال جوش زدن بود آرام برنج را هم می زنیم تا مواد کاملا جذب برنج شوند و آب موجود تبخیر شود و آنوقت حرارت را بسیار ملایم می کنیم و درب قابلمه را می گذاریم و اجازه می دهیم تا برنج دم بکشد.
پس از اینکه برنج دم کشید قابلمه را از روی حرارت بر می داریم و کنار می گذاریم تا 10 دقیقه بعد که حرارت آن کم شده است و می توانید به آسانی قابلمه را در ظرف مورد نظر بر گردانید و برنج زعفرانی را با اکبرجوجه یا چلو گوشت نوش جان کنید.
منبع : parsisara.com