خواص و مضرات برنج قهوه ای
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات برنج قهوه ای را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص برنج قهوه ای و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های برنج قهوه ای
برنج قهوه ای دارای ترکیبات مفیدی مانند ویتامین های گروه B، منیزیم و منگنز است که باعث مهار آنزیم مضری به نام پرولیل اندوپتیدیداز می شود که ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد.
وجود مقادیر بالای فیبر و مواد معدنی در برنج قهوه ای باعث سم زدایی و پاک سازی کبد شده و ریسک ابتلا به بیماری های کبدی مانند کبد چرب را به میزان چشمگیری کاهش می دهد.
برنج قهوه ای دارای مقادیر بالای آنتی اکسیدان و فیبر می باشد که وجود آنتی اکسیدان در پیشگیری از ابتلا به سرطان کولون، سرطان پستان و لوسمی بسیار مفید است. برنج قهوه ای دارای خاصیت ضد تومور است و باعث آپوپتوز یا مرگ سلول های سرطانی می شود.
برنج قهوه ای دارای فیبر بسیاری است در نتیجه به بهبود و هضم غذا کمک بسیاری می کند، همچنین خطر ابتلا به کولیت را کاهش داده و باعث سلامت دستگاه گوارش می شود.
وجود مقادیر زیاد منگنز در برنج قهوه ای باعث افزایش متابولیسم بدن می شود و چربی سوزی را افزایش داده و باعث لاغری و کاهش وزن می شود. فیبر بسیای که در برنج قهوه ای وجود دارد باعث می شود اشتها می شود اشتها کاهش پیدا کند و از پرخوری جلوگیری می کند. همچنین شاخص توده بدنی را کاهش داده و در نتیجه لاغری و کاهش وزن را در پی خواهد داشت.
وجود فیبر بسیار در برنج قهوه ای باعث بهبود حرکات روده شده و برای پیشگیری و درمان یبوست و هموروئید یا بواسیر بسیار عالی می باشد.
برنج قهوه ای یک منبع طبیعی از ملاتونین است که درمان بی خوابی شبانه را به دنبال دارد و باعث بهبود کیفیت خواب می شود.
برنج قهوه ای در تقویت سیستم ایمنی زنان شیرده شده بسیار موثر است همچنین به افزایش شیر مادر در دوران شیردهی کمک می کند. همچنین ریسک ابتلای مادران به استرس و افسردگی را کاهش می دهد.
وجود مواد مغذی در برنج قهوه ای به کاهش فشار خون کمک بسیاری می کند و از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و آترواسکلروزیس پیشگیری می کند. برنج قهوه ای سرشار از سلنیوم است که به سلامت قلب کمک می کند.
مصرف برنج قهوه ای در دوران یائسگی به تنظیم فشار خون و کاهش کلسترول خون بالا کمک بسیار می کند و ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
برنج قهوه ای بدون کلسترول است و باعث افزایش متابولیسم چربی در بدن می شود و کاهش کلسترول بالای خون را در پی دارد.
عوارض و زیان های برنج قهوه ای
مصرف بیش از حد برنج قهوه ای به دلیل دارا بودن غلظت بالای آرسنیک می تواند باعث آسیب اندام ها و بافت های بدن و در نهایت به مرگ منجر شود.
منبع : parsisara.com