خواص و مضرات سبزی شاهی
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات سبزی شاهی را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص سبزی شاهی و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های سبزی شاهی
شاهی گیاه مفید می باشد که برای کسانی که از یبوست رنج میبرند بسیار مؤثر است. ترکیب بذر شاهی و عسل میتواند به درمان اسهال کمک کرده و به راحتی برای اسهال خونی مفید می باشد.
گلوکوناستورتین موجود در شاهی مانع تولید آنزیمهای خاصی میشود که مسئول رشد تومورهای سرطانی در بدن می باشد و ویتامینهای مختلف به ویژه ویتامین سی موجود در این سبزی به دلیل خاصیت ضد التهابی و ضد سرطانی که دارد در برابر عوامل سرطانزا محافظت می کند. برای اثر بخش بودن بهتر ، شاهی را به صورت خام مصرف کنید زیرا پختن شاهی باعث میشود تا مواد مغذی زیادی از بین برود.
شاهی دارای ویتامین ب شش بوده که به تولید هموگلوبین در خون کمک کرده و برای کسانی که کمخونی دارند بسیار مؤثر می باشد. از آنجا که تولید ناکافی سلولهای قرمز در بدن باعث بروز کم خونی می شود میتوان از این سبزی برای کاهش کمخونی استفاده کرد. کمخونی دارای علائم مختلفی مانند خستگی و درد می باشد.
ویتامین آ موجود در شاهی باعث جلوگیری از آسیب ناشی از رادیکالهای آزاد بر روی بافتها شده و از انسداد سلولها پیشگیری میکند. زمانی که سیستم ایمنی بدن نسبت به پروتئینهای غذایی واکنش خاصی نشان می دهد باعث بروز آلرژی غذایی و التهاب شده و مصرف ویتامین آ برای جلوگیری از التهاب ایجاد شده بسیار مؤثر است. شما می توانید شاهی را بهعنوان یک سبزی ضد التهاب مصرف کنید.
ویتامین کا و سایر ویتامین هایی که در شاهی وجود دارد به افزایش تولید استروژن در بدن کمک کرده و برای تنظیم سیکل قاعدگی و درمان پریود نامنظم بسیار مفید می باشد.
ویتامین آ و آنتیاکسیدانهای مختلف مانند کارتنوئید در سبزی شاهی وجود دارد که نقش مهمی در سلامت چشم ، بهبود بینایی و درمان شبکوری دارد. کارتنوئیدهای بتاکاروتن، لوتئین و زاکسنتین از شبکیه و ماکولا لوتئا در برابر آسیبهای رادیکالهای آزاد ناشی از نور خورشید محافظت کرده و از بروز آبمروارید و بیماریهای چشمی مختلف پیشگیری می کند. شما میتوانید برای سلامت چشم خود از سبزی شاهی استفاده کنید.
در شاهی منگنز وجود دارد که از بروز پوکی استخوان و بیماریهای آرتروز جلوگیری کرده و برای افزایش و حفظ تراکم استخوانی بسیار مفید می باشد. مصرف روزانه شاهی دوازده درصد نیاز شما به منگنز را تأمین میکند. ویتامین های موجود در این سبزی باعث تقویت استخوانها و دندانها شده و با حفظ تعادل هورمونی باعث ترمیم استخوانی شده و از شکستگی استخوان و پوکی استخوان پیشگیری می کند. دقت کنید که شاهی زمانی برای استخوانها بسیار مفید می باشد که دریافت روزانه کلسیم و منیزیم شما در سطح مناسبی قرار داشته باشد.
شاهی به دلیل دارا بودن ویتامینهای سی و آ باعث تقویت ایمنی بدن شده و میتواند بهعنوان ضد باکتری و ضدویروسی قوی عمل کرده و از نفوذ ویروسها یا باکتریها به غشای مخاطی بدن جلوگیری کند. اگر میخواهید چشم، بینی، دهان، گلو، ریه و معده خود را تقویت کنید و آن را از حملات ویروسها و باکتریها در امان نگه دارید میتوانید از سبزی شاهی کمک بگیرید.
ویتامین ب دو یا ریبوفلاوین موجود در این سبزی به درمان مشکلات سیستم عصبی مانند آلزایمر، اماس، صرع و اضطراب کمک می کند. همچنین ترکیب ویتامین ب دو و ویتامین ب شش برای کاهش علائم دردناک مختلف مانند سندرم تونل کارپال بسیار مفید می باشد. خاصیت ضد التهابی این سبزی از بروز ابتلا به بیماریهای مرتبط با سیستم عصبی مانند آلزایمر و پارکینسون مقابله می کند.
شاهی دارای گلوکوناستورتین بوده که به از بین رفتن ارگانیسم های بدن کمک کرده و از رشد باکتریهای مضر پیشگیری می کند. برای سلامت دهان و دندان میتوانید از این سبزی کمک بگیرید. ویتامینهای موجود در این سبزی باعث سلامت لثه و دندانها شده و برای کسانی که میخواهند دهان و دندان سالمی داشته باشند بسیار مؤثر است.
عوارض و زیان های سبزی شاهی
سعی کنید در مصرف این سبزی زیادهروی نکنید چرا که باعث بروز مشکلات گوارشی در افراد حساس می شود.
منبع : parsisara.com