خواص و مضرات چای اولانگ
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات چای اولانگ را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص چای اولانگ و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
فواید و خاصیت های چای اولانگ
چای اولانگ دارای کافئین و ال تانن می باشد که باعث افزایش تمرکز، عملکرد شناختی و هوشیاری فرد می شود و EGCG موجود در چای اولانگ از بروز اختلالات شناختی پیشگیری می کند. همچنین مانع از ابتلا به بیماری های آلزایمر و پارکینسون می شود. به حفظ عملکرد هیپوکامپ و افزایش یادگیری و پردازش اطلاعات در مغز کمک می کند.
مصرف چای اولانگ می تواند مانند یک آرامبخش باعث آرام شدن دستگاه گوارش و دردهای عصبی آن شود و همچنین دفع سموم را به همراه داشته باشد.
چای اولانگ باعث افزایش ترموژنزیس می شود. ترموژنزیس در واقع فرآیندی ست در بدن که با تولید گرما باعث افزایش چربی سوزی در بدن می شود و افزایش متابولیسم بدن را نیز به همراه دارد. کاتچین و کافئین از دیگر ترکیبات موجود چای اولانگ می باشند که دارای خاصیت ضد چاقی هستند و پلی فنل های موجود در آن از تشکیل چربی خصوصا چربی های شکمی جلوگیری می کند. نوشیدن روزانه 2 تا 3 فنجان چای اولانگ می تواند برای کمک به کاهش وزن عالی باشد.
رادیکال های آزاد از جمله عواملی در بدن هستند که باعث ایجاد سرطان و همچنین مشکلات پوستی همچون پیری زودرس، چین و چروک پا کلاغی و لک دار شدن پوست می شوند اما نوشیدن چای اولانگ می تواند عوارض منفی رادیکال ها را کاهش دهد. علت این کاهش وجود محتوای پلی فنلی است که با تاثیرات منفی رادیکال های آزاد مقابله کرده و به جوانسازی پوست کمک می کند.
بدون شک کاهش تراکم استخوانی یکی از شایع ترین مشکلات خصوصا برای خانم ها در دوران یائسگی می باشد و می تواند زمینه را برای روز شکستگی های استخوانی، پوکی استخوان، آرتریت و اختلالات سیستم ایمنی بدن ایجاد نماید. اما مصرف چای اولانگ از کاهش تراکم استخوانی پیشگیری می کند و التهاب را به میزان چشمگیری کاهی می دهد.
نوشیدن 6 فنجان چای اولانگ در روز به مدت 1 ماه به صورت مداومد و منظم می تواند برای کاهش علائم دیابت نوع 2 عالی باشد و سطوح قند خون را کاهش دهد. همچنین پلی فنل های موجود در چای اولانگ نیز باعث افزایش فعالیت انسولینی شده که خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهند.
نوشیدن
چای اولانگ اثرات آرامبخشی را به همراه دارد که باعث افزایش تولید نوراپی
نفرین و دوپامین در بدن شده که برای بهبود خلق و خو و آرام سازی اعصاب و
ذهن بسیار تاثیرگذار است.
همچنین اگر می خواهید استرس و اضطراب شما
خیلی فوری کاهش پیدا کند می توانید چای اولانگ بنوشید زیر پلی فنل های
موجود در چای دارای قابلیت تسکین فوری ذهن و آرامش بخشیدن هستند.
پلی فنل ها و EGCG در چای اولانگ خاصیت ضد التهابی بسیار قوی را دارا می باشد در نتیجه خطر ابتلا به بیماری های التهابی همچون آرتریت، بیماری های قلبی و سرطان را کاهش می دهد.
سرطان بدون شک درمان قطعی و یا پیشگیری قطعی ندارد اما شما می توانید با مصرف برخی از مواد غذایی به پیشگیری از ابتلا به آن کمک کنید و این کار با از بین بردن و حذف رادیکال های آزاد در بدن انجام می شود. نوشیدن چای اولانگ به دلیل دارا بودن خاصیت آنتی اکسیدانی می تواند به سادگی ای رادیکال های آزاد در بدن را از بین ببرد. همچنین رشد سلول های سرطانی از جمله سرطان تخمدان و پانکراس و ملانوم را متوقف می کنند.
چای اولانگ دارای خواص فلاونوئیدی می باشد که از آسیب های سلولی جلوگیری کرده و باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. نوشیدن چای اولانگ افزایش تولید پروتئین های ضد باکتری در بدن را به همراه دارد که خطر بروز انواع عفونت باکتریایی را کاهش می دهد.
برای تقویت دندان های خود چای اولانگ بنوشید زیرا خطر بروز پلاک دندانی را کاهش می دهد و دارای میزان فراوانی فلوراید می باشد مینای دندان ها را تقویت می کند.
عوارض و زیان های چای اولانگ
اگر دچار اختلالات خونی هستید و یا آسپرین مصرف می کنید در مصرف این چای دقت کنید زیرا سرعت لخته شدن خون را کاهش می دهد.
منبع : parsisara.com