خواص و مضرات کنجد
در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات کنجد را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص کنجد و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.
خاصیت ها و فواید کنجد
کنجد به دلیل داشتن فیبر فراوان به کاهش اشتها کمک کرده و با جلوگیری از پرخوری باعث کاهش وزن و لاغری میشود. مطالعات انجامشده نشان میدهد که برخی ترکیبات موجود در کنجد سیاه باعث افزایش چربی سوزی بدن شده و به کاهش چربیهای شکمی کمک میکند.
در کنجد آهن مس و ویتامین ب وجود دارد که به افزایش تولید هموگلوبین و گلبولهای قرمز خون کمک کرده و برای جلوگیری از کمخونی مؤثر است.
کنجد منبع غنی از سلنیوم بوده که نقش مهمی در ساخت هورمونهای تیروئیدی دارد. همچنین کنجد به دلیل داشتن آهن ، مس ، روی و ویتامین ب شش که از تولید هورمونهای تیروئیدی حمایت کرده و باعث سلامت آن میشود.
منیزیم موجود در دانههای کنجد به کاهش فشار خون کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش می دهد. آنتیاکسیدان ، ویتامین ای ، و لیگنان های موجود در کنجد از ایجاد پلاک در شریانها جلوگیری کرده و خطر ابتلا به فشارخون بالا را کاهش می دهد. پس برای کاهش فشار خون میتوانید از کنجد کمک بگیرید.
دانه های کنجد به دلیل داشتن فیتواستروژن ها که یک ترکیبات گیاهی مشابه هورمون استروژن هستند به کاهش علائم دوران یائسگی مانند گرگرفتگی کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان یائسه را کاهش می دهد.
کنجد دارای پروتئین و چربی فراوان بوده و کربوهیدرات کمی دارد که میتواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. علاوه بر موارد گفتهشده مقادیر بالای پینورسینول موجود در دانههای کنجد با مهار فعالیتهای آنزیم مالتوز میتواند باعث کاهش قند خون شود.
کنجد به دلیل داشتن آنتیاکسیدانهای قوی به کاهش رادیکالهای آزاد بدن کمک کرده و خطر ابتلا به سرطان را کاهش می دهد. تحقیقات انجامشده نشان میدهد که مقادیر بالای فیتیک اسید موجود در دانههای کنجد به کاهش تومورهای کولورکتال کمک می کند.
دانههای کنجد دارای کلسیم ، منیزیم ، منگنز و روی بوده که به تقویت استخوانهای فرد کمک کرده و خطر پوکی استخوان در سنین بالا را کاهش میدهد. پس شما میتوانید برای تقویت استخوانهای خود از کنجد کمک بگیرید.
آنتیاکسیدان، ویتامین و مواد معدنی در دانههای کنجد وجود دارد که به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و خطر ابتلا به بیماریها را کاهش می دهد.
مطالعات انجامشده نشان میدهد که روغن کنجد و دانه های آن به دلیل داشتن سسامین موجود میتواند خطر ابتلا به بیماریهای مزمن را کاهش دهد چراکه دارای ضد التهاب طبیعی است.
کنجد به دلیل داشتن آنتیاکسیدان فراوان و خواص ضد التهابی قوی میتواند از غضروف ها محافظت کرده و خطر ابتلا به بیماریهای غضروفی را کاهش دهد. یک مطالعهای که بر روی افراد مبتلا به آرتروز زانو انجام شده است مشخص شد که مصرف روزانه پنج قاشق غذاخوری پودر دانه کنجد درد زانو را تا 63 درصد کاهش می دهد.
عوارض و زیان های کنجد
کنجد با توجه به فوایدی که دارد در برخی افراد باعث ایجاد آلرژی و حساسیت میشود که بهصورت شوک آنافیلاکسی بروز می کند.
منبع : parsisara