دریای شب

بهترین مطالب سرگرمی جذاب و دوست داشتنی

دریای شب

بهترین مطالب سرگرمی جذاب و دوست داشتنی

خواص و مضرات تخمه هندوانه

خواص و مضرات تخمه هندوانه

خواص و مضرات تخمه هندوانه , فواید و خاصیت های تخمه هندوانه , عوارض و زیان های تخم هندوانه , o hw joli ikn hki

خواص و مضرات تخمه هندوانه

در این مطلب مجموعه ای از مهم ترین خواص و مضرات تخمه هندوانه را به صورت خلاصه جمع آوری کرده ایم ، برای شناخت بیشتر خواص تخمه هندوانه و عوارض مصرف آن در ادامه با سایت پارسی سرا در دسته بندی خواص مواد غذایی همراه باشید.

فواید و خاصیت های تخم هندوانه

پیشگیری از پوکی استخوان

تخمه هندوانه دارای منیزیم، مس، آهن و پتاسیم بوده که باعث تقویت استخوان‌ها شده و افزایش تراکم معدنی استخوان ها را به دنبال دارد و خطر ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‌دهد.

بهبود گوارش

منیزیم موجود در تخمه هندوانه باعث بهبود هضم غذا شده و بر روی سلامت دستگاه گوارش مفید است. روی نیز از بروز اختلالات گوارشی مانند سندرم روده تحریک‌پذیر و مشکلات مرتبط با اسید معده جلوگیری کرده و برای درمان بیماری اسهال مفید می باشد.

لاغری و کاهش وزن

تخمه هندوانه به دلیل داشتن مواد مغذی مانند منیزیم، فولات و آهن برای سلامت بدن ضروری می باشد. فیبر موجود در تخمه هندوانه باعث سیری طولانی مدت شده و به کاهش اشتها و لاغری کمک می کند. تخمه هندوانه باعث افزایش سوخت‌وساز بدن شده و با تامین انرژی مورد نیاز بدن اثر مثبتی در کاهش وزن دارد.

تقویت سیستم عصبی

تخمه هندوانه به دلیل داشتن انواع ویتامین‌های گروه ب مانند نیاسین، فولات، تیامین ، اسید پانتوتنیک و ویتامین‌های ب شش برای بهبود عملکرد سیستم عصبی حیاتی بوده و نقش مهمی در ارتباط مؤثر بین مغز و اندام‌های بدن دارد.

مناسب برای باروری

همان‌طورکه اشاره شد تخم هندوانه دارای روی بوده که نقش مهمی در حفظ سلامت دستگاه تولید مثل داشته و باعث افزایش کیفیت اسپرم در مردان می شود و همچنین اسیدآمینه‌های موجود در تخمه هندوانه از جمله لیزین، اسید گلوتامیک و آرژینین باعث افزایش میل جنسی در مردان شده و برای سلامت باروری مفید می باشد. تخمه هندوانه دارای منبع خوب منگنز بوده که به درمان ناباروری کمک می‌کند.

کاهش کلسترول

در تخمه هندوانه فیبر و اسیدهای چرب وجود داشته که باعث کاهش کلسترول بد خون شده و از اختلالاتی مانند رسوب پلاک در خون، حمله قلبی و سکته قلبی جلوگیری می‌کند و باعث افزایش کلسترول خوب خون می شود.

مناسب دوران بارداری

فولات موجود در تخمه هندوانه به تشکیل سلول‌های خونی و مغز استخوان کمک کرده و از نقایص زایمان جلوگیری می‌کند. این تنقلات خوش‌مزه برای تقویت سیستم ایمنی بدن زنان مفید بوده و آهن موجود در آن از بروز کم‌خونی جلوگیری می کند.

کاهش فشار خون بالا

منیزیم ، پتاسیم و برخی اسیدآمینه‌های موجود در تخمه هندوانه به سلامت قلب کمک کرده و فشارخون را کاهش می دهد. شما برای کاهش فشارخون می توانید تخمه هندوانه را خشک کرد و پس از جوشاندن در آب میل کنید.

تقویت سیستم ایمنی

تخمه هندوانه بخصوص تخمه بو داده دارای مقادیر زیادی از آهن بوده که برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن بسیار مفید می باشد. منیزیم و ویتامین ب موجود در تخمه هندوانه می‌تواند در برابر واکنش‌های آلرژیک واکنش مناسبی نشان دهد.

مناسب برای دیابت

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهد تخمه هندوانه اثر مثبتی در کاهش انباشتگی گلیکوژن دارد و به دلیل دارا بودن اسیدهای مختلف مانند اسیدهای چرب امگا شش و منیزیم به پیشگیری و درمان دیابت نوع دو کمک می کند. عصاره تخم هندوانه به دلیل داشتن خاصیت ضد دیابتی برای کاهش سطح گلوکز پلاسما مفید است.

تقویت حافظه

منیزیم موجود در تخمه هندوانه نقش حیاتی و مهمی در بهبود حافظه و توانایی‌های شناختی داشته و از بیماری آلزایمر جلوگیری می‌کند. این تنقلات باعث جلوگیری از زوال عقل شده و قدرت یادگیری را افزایش می‌دهد. روی موجود در تخمه هندوانه برای کاهش بیماری‌های مغزی و روانی و حتی برخی از انواع اسکیزوفرنی مفید بوده و کمبود آن می‌تواند به زوال عقل و کاهش توانایی‌های شناختی منجر شود.

عوارض و زیان های تخم هندوانه

افزایش فشار خون

مصرف زیاد تخم هندوانه بو داده به دلیل داشتن نمک باعث افزایش فشارخون می‌شود پس بهتر است از تخمه هندوانه فراوری نشده استفاده کنید یا اینکه در مصرف آن احتیاط کنید.

منبع : parsisara.com

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد