طرز تهیه باقالی پلو با ماهیچه
با مواد لازم موجود در این آموزش آشپزی فوری می توانید برای ۴ نفر باقالی پلو با ماهیچه تهیه کنید ، در صورتی که می خواهید مقدار کمتر یا بیشتری باقالی پلو با ماهیچه تهیه کنید می توانید با ضرب و تقسیم کردن مواد ، مقدار مناسب مواد لازم را اندازه گیری کنید ، در ادامه با پارسی سرا همراه باشید.
مواد لازم برای 4 نفر
دستور پخت باقالی پلو با ماهیچه
برای تهیه باقالی پلو با ماهیچه مجلسی ابتدا پیازها را پوست می گیریم و می شوییم و روی تخته آشپزخانه خلالی خرد می کنیم و در قابلمه ای که برای پخت ماهیچه تدارک دیده ایم روغن می ریزیم و روی حرارت ملایم می گذاریم
و پیازها را داخل قابلمه می ریزیم و تفت می دهیم تا سبک شوند و ماهیچه ها را داخل قابلمه می چینیم و درب قابلمه را می گذاریم تا به مدت 15 دقیقه بپزند.سپس درب قابلمه را بر می داریم و ماهیچه ها را بر می گردانیم تا سمت دیگر آن ها نیز بپزد و سرخ شود.
2 عدد از سیرها را پوست می گیریمی و می شوییم و ریز خرد می کنیم و داخل قابلمه می ریزیم و فلفل سیاه و زردچوبه و کمی نمک نیز روی ماهیچه ها می ریزیم و تا جایکه سطح ماهیچه ها پوشیده شود آب سرد داخل قابلمه می ریزیم
و درب قابلمه را می گذاریم و حرارت را بسیار ملایم می کنیم تا به مدت 4 ساعت ماهیچه ها خوب مغز پخت شوند.(بهتر است حرارت ملایم باشد تا ماهیچه ها به آرامی مغز پخت شوند و همین طور حرارت ملایم باعث می شود که نیاز نباشد مجددا آب جوش به غذا اضافه کنید
و ماهیچه ها با همان مقدار آب پخته شوند) تا پخت ماهیچه ها باقی مواد را آماده می کنیم .باقالی پلو را آماده می کنیم.باقالی ها را پوست می گیریم و از وسط نصف می کنیم و می شوییم و در کاسه ای می ریزیم و روی آن ها آب می ریزیم
و می گذاریم تا به مدت 1 ساعت خیس بخورند. سپس در قابلمه ای 7 الی 8 لیوان آب می ریزیم و نمک به آن می افزاییم و روی حرارت زیاد می گذاریم تا آب زودتر به جوش بیاید. زمانیکه آب به جوش آمد برنج را چندین مرتبه می شوییم تا شفاف شود
و آب برنج را خالی می کنیم و برنج را به آب در حال جوشیدن اضافه می کنیم و یکبار هم می زنیم و اجازه می دهیم تا برنج نیم پز شود.بهتر است اگر در پخت برنج مهارت نداریم این مدت 10 دقیقه را بالای سر برنج بمانیم و برنج را لای دندان تست کنیم
اگر اطراف برنج پخته بود ولی مغز آن سفت بود برنج را آبکش می کنیم.باقالی ها را در آبکش می ریزیم و می شوییم و در تابه ای که بزرگ و ترجیحا لبه دار باشد روغن و بلافاصله باقالی ها را می ریزیم و روی حرارت کم می گذاریم و تفت می دهیم
و سیرهای باقی مانده را پوست می گیریم و می شوییم و ریز خرد می کنیم و داخل تابه می ریزیم و نمک و فلفل سیاه روی مواد می پاشیم و با هم مخلوط می کنیم و مواد را تفت می دهیم و برنج را با کفگیر کم کم به مواد اضافه می کنیم
و شوید خشک شده روی برنج می پاشیم و با مواد برنج را زیر رو می کنیم تا همه نقاط پلو با مواد و شوید آغشته شود و تابه را از روی حرارت بر می داریم و در قابلمه ای که برای پخت باقالی پلو تدارک دیده ایم روغن می ریزیم
و ته دیگ نان یا سیب زمینی حلقه شده کف قابلمه می چینیم و باقالی پلو را با کفگیر کم کم داخل قابلمه می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم و اول حرارت را زیاد می کنیم تا بخار داخل قابلمه بپیچد و بعد حرارت را ملایم می کنیم تا باقالی پلو بپزد.
پس از آنکه 3 الی 4 ساعت از پخت ماهیچه ها با حرارت ملایم گذشت گوشت ماهیچه ها را بررسی می کنیم و طعم آب آن را نیز می چشیم اگر نیاز به نمک بود به آن اضافه می کنیم.گوشت های ماهیچه کاملا پخته شده اند
و آب غلیظی از ماهیچه ها داریم.ماهیچه ها را در ظرف می گذاریم و آب آن را داخل ظرف می ریزیم و اگر تمایل داشتید می توانید کمی زرشک نیز روی ماهیچه ها بریزید تا زیبایی بیشتری به غذا بدهد و باقالی پلو را نیز در دیس بکشید و نوش جان کنید.